Politikere – og Facebook

Hold op, hvor er sociale medier blevet rene organer for politikere. Især inden for de sidste par år. Der er nærmest intet sted, hvor de mere hurtigt, præcis og bredt kan få deres budskaber ud.

Det er helt vildt!

Jeg har især lagt mærke til, at der på Facebook er levet en stigende tendens til, at modellen for statusopdateringer er således:

OVERSKRIFT MED STORE BOGSTAVER, DER VIRKELIG FANGER LÆSEREN

Opbygning

Drama

Pointe

Afsluttende kritik af modstandere

…………..

Faktisk synes jeg, at Facebook nærmest er blevet hjemsted for kronik-lignende statusopdateringer, som politikere kan få ud, når de har lyst, uden at skulle tage hensyn til diverse avisers journalistiske ståsted, politiske vinklinger osv.

Samtidig kommer disse statusopdateringer ud til så mange, at det er godt det samme. Det er virkelig blevet et middel i promoveringen af både sig selv, sit partis og sine egne synspunkter.

Tro endelig ikke, at denne post er én stor kritik af netop politikeren Facebook-brug. Det er den ikke. For jeg synes faktisk, det menneskeliggører politikerne, på en måde. For jeg har nemlig lagt mærke til, at hurtigheden ved at lægge noget på de sociale medier og har indhentet politikerne. De kan nemlig sagtens komme til at skrive noget, de måske ikke lige skulle have gjort. Kristian Jensen og hans Sverige-opdatering, er et godt eksempel.

Sådan en status kan jo selvfølgelig slettes igen, men netop grundet den hurtige reach, vil mange folk have set det – og husket det.

Hvad mener DU om politikernes brug af sociale medier?:)

True that!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s