Den evige kamp mellem hjernen og hjertet

Jeg tror ikke, at man kan skrive en blog om politik, uden at nævne de historiske hændelser, vi er omgivet af i dagens Danmark: Nemlig flygtningestrømmen. Det virker som om, at alle har en mening til flygtningestrømmen – enten er de for eller imod den.

Jeg tror ikke vi har set folk, gå på de danske motorveje siden bilfri søndag.

Jeg vil i denne blog ikke tage stilling til, hvad jeg synes om emnet, men mere fortælle kort om selve problemstillingerne og meget hellere høre, hvad du synes.
Det starter jo alt sammen med krigen i Syrien, som foresat er eskaleret, og har derfor drevet ca. 350.000 flygtninge mod Europa. Ifølge Dublin forordningen skal flygtninge søge asyl i det sikre land, de lander i først (på den måde kan man ikke ”asylshoppe” som man kalder det). Alligevel driver mange syrere stadig mere nordpå, især mod Sverige, både i håbet om et bedre liv, men også at blive genforenet med deres familie. Hvad synes du om disse dilemma? På den ene side har vi loven, som er lavet i hele Europa, og som samtidig har været med til at forme det samfund der netop er så eftertragtet i hele verden. På den anden side har vi menneskerne og hjertet, som bløder, når vi ser unge børn flygte fra ting, vi andre kun ser i aviser og nyheder som Politiken og DR.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s